- 500 gram Chinese eiermie - het merk is niet zo belangrijk;
- 1 potje (270 gr.) Bumbu Mie Goreng van het merk Cap Ibu - het is te koop bij Amazing Oriental toko's;
- 1 flesje (220 ml) Kong Hin Sambal Knoflook woksaus - te koop bij Jumbo;
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 1 zak Japanse of Chinese wokgroenten
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 dessertlepel wokolie
- zoute (Japanse) ketjap naar smaak
Bereiding:
- Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking; daarna in een vergiet afspoelen met koud water;
- *Verhit de dessertlepel wokolie op hoge temperatuur en voeg dan de spekblokjes toe en net zo lang wokken, totdat het grootste deel van het vocht verdampt is;
- Doe de wokgroenten en knoflook erbij en al omscheppend op hoge temperatuur beetgaar laten worden; de massa mag wel vochtig zijn, maar niet te nat;
- Voeg een flink volle eetlepel Bumbu Mie Goreng en 2 volle eetlepels Kong Hin Sambal Knoflook woksaus toe en goed omscheppen;
- Doe de bami erbij, goed mengen, doorwarmen en voortdurend omscheppen;
- Proeven! Naar behoefte de zoute ketjap of een lepel woksaus toevoegen; nog even goed warm laten worden en klaar is kees!
Aanrader: Jumbo heeft saté ketjap in het assortiment, te vinden in het vriesvak. Door de ketjapsaus past de saté uitstekend bij de bami.
Selamat makan!
* Voor het wokken van groenten heb je wokolie of zonnebloemolie nodig. De wok of wadjan moet eerst goed verhit worden, daarna doe je de olie erin en deze goed verhitten. Gebruik alsjeblieft geen boter, margarine of 'vloeibaar bakprodukt', want daarmee stóóf je de groenten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten