dinsdag 19 juli 2011

How to ... download YouTube videos

Gebruik je ook weleens YouTube video's in je presentatie? Het is dan wel handig om die filmpjes te downloaden zodat je ze offline kunt tonen en niet afhankelijk bent van een internetverbinding. Gedownloade video's kun je ook makkelijk op je iPhone/iPod zetten.


Het heeft even geduurd voordat ik een manier had gevonden waarvoor ik geen programma's hoef te installeren. Er zullen zeker makkelijker manieren zijn om het te doen, maar voor mij is dit een overzichtelijke manier en eentje waar ik grip op heb. Voor je begint, is het wel handig om twee tabbladen geopend te hebben, eentje voor YouTube en de andere voor ClipNabber.


Wat heb je ervoor nodig: 

- een laptop of desktop 
- YouTube 
- ClipNabber 
- iTunes

  • Ga naar YouTube en zoek de video die je nodig hebt. Kopieer de URL.
  • Ga naar ClipNabber, plak de URL in de balk en klik op NAB!


  • De video wordt gedownload, maar moet nog geconverteerd worden. Voor iTunes en voor je iPhone, kies MP4. Selecteer ook de map op je computer waar de video opgeslagen moet worden. Het converteren kan wel wat langer duren!
  • Vanuit de map op je computer kun je de video naar de map Films in iTunes kopieren. Gebruik dan gewoon Ctrl-c en Ctrl-v (op de Mac: cmd-c en cmd-v), want kopiĆ«ren door middel van rechter muisklik werkt niet. 
  • Sluit je iPhone aan op de computer en gebruik de toetsencombinaties om de video vanuit je iTunes Film map naar je iPhone te kopiĆ«ren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten