zaterdag 17 maart 2012

Indonesische recepten - Sambal padjak

Vandaag weer eens een recept met rundvlees. Gewoonlijk heeft rundvlees een wat langere bereidingstijd, maar dat valt in dit recept gelukkig nogal mee. Als je nu in Indonesië komt, zie je dat de meeste mensen op (buta)gas koken, maar 'vroeger' toen ze nog op een houtvuurtje kookten, werden er gerechten bereid die vrij snel klaar waren. Op een houtvuur is het langere tijd stoven van een gerecht niet zo handig.

Dit heb je nodig:
■   300 gram magere runderlappen in blokjes
■   2 teentjes knoflook, geperst
■   1 theelepel ketoembar
■   2 theelepels djahépoeder
■   2 theelepels laos
■   ½ theelepel djinten
■   2 eetlepels asemwater of 2 theelepels azijn
■   zout
■   sambal oelek naar smaak
■   3 eetlepels wokolie

Bereiding
■   Olie verhitten en hierin de kruiden, behalve het asemwater/azijn licht fruiten;
■   Voeg het vlees toe en al roerende meebakken;
■   Als door het vrijkomende vleesvocht de saus gaat koken, het asemwater/azijn toevoegen;
■   Laat het gerecht (met gesloten deksel) op lage temperatuur ruim een half uur trekken; af en toe
     roeren;
■   Daarna - zonder het deksel - het vocht laten verdampen en het vlees bruin bakken.

Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten