woensdag 13 april 2011

PREZI - Maak dynamische presentaties met de nieuwe presentatietool

Prezi is een online presentatieprogramma, gebaseerd op Flash, waarin je aan de hand van een verhaallijn kan in- en uitzoomen op tekst, afbeeldingen, animaties en video's om je verhaal te ondersteunen. Inzoomen geeft detail, uitzoomen geeft overzicht. Het publiek kan zo de structuur van je presentatie overzien en begrijpen. Door het in- en uitzoomen creƫer je beweging in je presentatie, waardoor het publiek voortdurend betrokken blijft.

Als voorbeeld heb ik een presentatie gemaakt om je te laten zien hoe een presentatie met Prezi oogt. Om de presentatie te starten, klik je met de muis op het driehoekige rechterpijltje. Gebruik de driehoekige pijltjes onderaan om de presentatie 'af te draaien'. Met het muiswieltje kun je in- en uitzoomen. Om een tekst of afbeelding te vergroten, zet de cursor op die plaats en geef een linkermuisklik, of gebruik het muiswiel. Het muiswiel zorgt er ook voor dat je weer kunt uitzoomen. Met ingedrukte linkermuisknop kun je ook het 'canvas' bewegen. Kortom, ik raad je aan om alle knoppen eens uit te proberen.



Ben je geinspireerd geraakt en wil je ook met Prezi leren werken, volg dan de workshop, waarin je leert hoe je met Prezi jouw verhaal kunt visualiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten