Pangsit Goreng (cindy's-toko.nl) |
Vroeger maakte mijn moeder de vellen voor de pangsit zelf. Ik denk dat het nogal bewerkelijk was, want we aten het zelden. Gelukkig kun je tegenwoordig kant-en-klare pangsitvellen in de toko kopen.
Dit heb je nodig:
- 400 gram (runder)gehakt
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepeltje trassipoeder (in plaats van losse sambal en trassi kun je ook 1 theelepel sambal trassi nemen)
- 1 theelepel koenjit
- 1 ei, gesplitst;
- een pak pangsitvellen
Bereiding
- Wrijf ui, knoflook, sambal, trassi en koenjit in een vijzel tot een papje;
- Doe dit papje bij het gehakt; goed mengen;
- Voeg nu de eidooier toe en werk dit goed door de gehaktmix;
- Draai hiervan niet al te grote balletjes;
- Snij de pangsitvellen in kleinere vierkanten (afhankelijk van de maat van de kant-en-klare vellen);
- Doe een balletje gehaktmix in het midden, doe wat eiwit op de randen en vouw driehoekjes;
- Frituur de pangsit in hete olie op niet al te hoog vuur (het gehakt moet gaar zijn).
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten