Het gerecht is vrij nat en je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt, want een deel van de lomboks is door rode paprika's te vervangen. Sommige koks voegen er ook vlees aan toe, maar omdat er al tahoe en tempé in verwerkt wordt, is vlees eigenlijk niet nodig.
Dit heb je nodig:
- 6 grote lomboks of 2 rode paprika's (of een mix van de twee)
- plak tempé van 3 cm, in blokjes gesneden
- ¼ stuk tahoe, in blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- ½ theelepel kentjoer
- ½ theelepel trassi(poeder)
- 2 bouillonblokjes
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook of prei
- plak santen van 1 cm.
- olie om in te bakken
Bereiding
- Blokjes tahoe en tempé in ruim olie lichtbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken;
- Lomboks en/of paprika's in de lengte opensnijden, zaden en zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden;
- Ui, knoflook, kentjoer en trassi in een klein beetje olie fruiten;
- Voeg de lomboks/paprika's, bieslook of prei, de bouillonblokjes en 2 dl water toe;
- Breng het mengsel aan de kook en daarna de temperatuur verlagen naar sudderstand;
- Nu de blokjes tahoe en tempé met de santen erbij doen en het geheel nog even laten sudderen.
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten