zaterdag 4 februari 2012

Indonesische recepten - Telor besengek

Een Indische rijsttafel hoeft helemaal niet kostbaar te zijn. Tahu, tempé en eieren zijn niet duur en met deze ingrediënten heb je al een simpele vegetarische rijsttafel met drie gerechten. Oké, je staat misschien wat langer in de keuken, maar van de restjes kun je de volgende dag ook weer een maaltijd vormen, eventueel aangevuld met een 'vers' gerecht.

Telor besengek is makkelijk klaar te maken en kost weinig tijd.

Dit heb je nodig:

  • 4 grote eieren, hardgekookt, gepeld en over de lengte doormidden gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ theelepeltje trassi (er zijn ook potjes kant-en-klare 'sambal trassi' verkrijgbaar)
  • 1/8 blok santen
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1 bouillonblokje (kip natuurlijk, hoe kan het ook anders)
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel laos
  • 3 theelepels ketoembar
  • 2 (gepofte) kemirienoten

Bereiding

  • Wrijf de ui, knoflook, sambal, trassi, basterdsuikerkoenjitdjinten, laos, ketoembar en kemirienoten tot een pasta.
  • Fruit dit mengsel in wat olie even aan.
  • Voeg een kopje water en het bouillonblokje toe.
  • Voeg nu het blokje santen toe en laat en laat het oplossen.
  • Doe de eieren erbij en laat ze in de saus opwarmen; af en toe voorzichtig omdraaien, zodat ze aan alle kanten met de saus in aanraking komen.
Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten