Telor besengek is makkelijk klaar te maken en kost weinig tijd.
- 4 grote eieren, hardgekookt, gepeld en over de lengte doormidden gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel sambal oelek
- ½ theelepeltje trassi (er zijn ook potjes kant-en-klare 'sambal trassi' verkrijgbaar)
- 1/8 blok santen
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 1 bouillonblokje (kip natuurlijk, hoe kan het ook anders)
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel laos
- 3 theelepels ketoembar
- 2 (gepofte) kemirienoten
Bereiding
- Wrijf de ui, knoflook, sambal, trassi, basterdsuiker, koenjit, djinten, laos, ketoembar en kemirienoten tot een pasta.
- Fruit dit mengsel in wat olie even aan.
- Voeg een kopje water en het bouillonblokje toe.
- Voeg nu het blokje santen toe en laat en laat het oplossen.
- Doe de eieren erbij en laat ze in de saus opwarmen; af en toe voorzichtig omdraaien, zodat ze aan alle kanten met de saus in aanraking komen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten