warungmedan.nl |
Als je verstandig en vooral gezond wilt eten, zou je pasteitjes en risolles misschien in de oven kunnen bakken, maar eerlijk gezegd, denk ik dat ze te droog worden. Dus, voor deze ene keer, een geheel onverantwoord, vette-lippenrecept met de herinnering aan toen. Een tip: maak genoeg flensjes. Wat je over hebt, kun je altijd opwarmen en als zoet toetje serveren. En wat de vulling betreft: geregeld even proeven totdat de smaak naar je zin is.
Dit heb je nodig:
- afgekoelde, dunne, bleke flensjes, zonder gaten of scheuren; omdat je ze heel dun zijn, hoeven ze slechts aan één kant gebakken te worden.
- zonnenbloemolie om in te bakken
- 500 gr gehakt, h.o.h.
- 2 gesnipperde uien
- 2 tenen knoflook, geperst
- klein blikje doperwtjes, extra fijn
- bosje fijngesneden selderijblaadjes (of hoeveelheid naar smaak)
- 1 grof-geraspte winterwortel
- nootmuskaat
- bouillonpoeder
- peper
- sambal oelek naar smaak (dit hoeft er niet in, maar een beetje pit is altijd lekker en smaakt naar meer)
- Om de flensjes met vulling dicht te plakken, gebruik je een papje van bloem en water
- 3 geklutste eieren en een bord paneermeel; wentel de pakketjes hierin vóór het bakken
Bereiding van de vulling
- Uien en knoflook in 2 eetlepels hete olie fruiten, het gehakt erbij doen en rul bakken, totdat het vocht verdampt is;
- Voeg de geraspte winterwortel en selderijblaadjes toe en goed roerbakken;
- Nu de uitgelekte en wat afgedroogde doperwtjes erbij doen en voorzichtig omscheppen;
- Doe er nu de droge kruiden bij en eventueel de sambal, goed omscheppen en de kruiden laten intrekken; vulling mag niet te nat zijn;
- Laat de vulling afkoelen.
Verdere bereiding
- Verhit de olie tot ca. 170° C (de hoeveelheid is net als bij frituren: de risolles moeten kunnen bovendrijven);
- Doe een lepel vulling op elk flensje, smeer de randen in met het bloempapje en vouw voorzichtig het flensje tot een pakketje;
- Wentel de pakketjes eerst door de geklutste eieren, daarna door paneermeel;
- Bak ze meteen in de olie totdat ze een mooie, goudbruine kleur hebben;
- Vis ze met de schuimspaan uit de olie en laat op keukenpapier uitlekken
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten