Dit heb je nodig:
- 1 blok tahu in dobbelsteentjes
- 100 gr. taugé
- 100 gr. fijngesneden kool, b.v. spitskool of savooiekool
- 2 kleine uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 eetlepel fijngesneden selderijblaadjes
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel gula jawa (Javaanse suiker) of bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels dikke, zoete ketjap
- 1 à 2 eetlepels citroensap (of azijn)
- een beetje zout naar smaak
- olie om in te bakken
- zakje gefruite uitjes
Bereiding:
- Taugé in een vergiet doen en met kokend water overgieten; goed laten uitlekken;
- Dobbelsteentjes tahu in hete olie geelbruin bakken en op keukenpapier uitlekken;
- Uien, knoflook, sambal en suiker goed fijn wrijven; daarna de pindakaas toevoegen en het geheel goed mengen; fruit dit mengsel in 2 eetlepels olie;
- Voeg ketjap en citroensap toe; goed roeren;
- Eerst de tahu, dan de taugé en vervolgens de kool en selderij erbij doen en voorzichtig omscheppen; goed warm laten worden, maar de groenten mogen niet slap worden.
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten