zaterdag 18 februari 2012

Indonesische recepten - Pangsit goreng

Pangsit Goreng (cindy's-toko.nl)
Vandaag het recept van pangsit goreng zoals het hoort: gevuld met vlees. Wat je in Chinese restaurants krijgt als je deze snack bestelt, lijkt in de verste verte niet op wat het moet zijn. Ze serveren fraai gevormde, gefrituurde pangsitvelletjes van enorme afmeting, maar zonder vulling. Een hoop gebakken lucht dus.

Vroeger maakte mijn moeder de vellen voor de pangsit zelf. Ik denk dat het nogal bewerkelijk was, want we aten het zelden. Gelukkig kun je tegenwoordig kant-en-klare pangsitvellen in de toko kopen.




Dit heb je nodig:

  • 400 gram (runder)gehakt
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ theelepeltje trassipoeder (in plaats van losse sambal en trassi kun je ook 1 theelepel sambal trassi nemen)
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 ei, gesplitst; 
  • een pak pangsitvellen


Bereiding

  • Wrijf ui, knoflook, sambal, trassi en koenjit in een vijzel tot een papje;
  • Doe dit papje bij het gehakt; goed mengen;
  • Voeg nu de eidooier toe en werk dit goed door de gehaktmix;
  • Draai hiervan niet al te grote balletjes;
  • Snij de pangsitvellen in kleinere vierkanten (afhankelijk van de maat van de kant-en-klare vellen);
  • Doe een balletje gehaktmix in het midden, doe wat eiwit op de randen en vouw driehoekjes;
  • Frituur de pangsit in hete olie op niet al te hoog vuur (het gehakt moet gaar zijn).
Je kunt het serveren met zoete chilisaus.


Selamat makan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten