Dit heb je nodig:
- 300 gram rundergehakt of half-om-half
- 2 eieren
- 3 middelgrote, gekookte aardappelen (kruimige soort)
- 2 sjalotten
- 1 à 2 tenen knoflook
- ½ tot 1 afgestreken theelepel nootmuskaat
- ½ tot 1 afgestreken theelepel kruidnagelpoeder
- peper naar smaak of 1 theelepel sambal oelek (mijn voorkeur)
- bouillonpoeder naar smaak. Let op, de ballen moeten pittig, maar niet te zout zijn.
- slaolie of zonnenbloemolie om ballen in te frituren
Bereiding:
- Aardappelen koken en er een puree van maken; iets laten afkoelen.
- Sjalotten, knoflook tot een papje kneuzen, of heel fijn snijden.
- Eieren kort klutsen.
- Meng het gehakt met de geklutste eieren, de aardappelpuree, sjalotten, knoflook en overige kruiden goed dooreen.
- Draai er niet te grote ballen van en zorg ervoor dat ze glad zijn, anders barsten ze open bij het frituren.
- Verhit de olie; er moet genoeg olie in wadjan of koekenpan om de balletjes een beetje te laten drijven als ze gaar zijn.
- De balletjes op keukenpapier laten uitlekken.
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten