dinsdag 26 augustus 2014

Bali 2014 – Apenstreken in Ubud

Vanavond is er een speciaal rindik-optreden van twee jongens die muziek maken op een bamboe xylofoon, een soort liggende angklung. We zijn benieuwd want de aantrekkelijkheid van zo'n optreden is heel wisselend. Mijn voornemen om morgen toch maar door het apenbos naar Ubud te gaan, is na een gesprek met een van de gasten helemaal verdwenen. 

De vrouw wandelde gisteren aan de rand van het bos, waar geen apentemmers zijn om de ongedurige exemplaren in het gareel te houden. Ze had ook geen bananen bij zich die als zoethoudertje bij de ingang verkocht worden. Als uit het niets sprong er een aap tegen haar been op die haar zakken begon te doorzoeken. Toen hij niets vond, beet hij haar in haar bovenbeen. Ze is meteen naar de EHBO-post van het bos gegaan, maar daar zeiden ze dat het alleen schaafwonden waren en de tanden niet door het vel heen waren gegaan. Ze heeft er een nachtje over geslapen en besloot toch maar naar een arts te gaan. Die keek wat bedenkelijk, want geschaafd is ook beschadigd. Ze kreeg een injectie met een mix tegen hondsdolheid en tetanus. Ze moet de mix binnen binnen twee weken nog twee keer herhalen.

Eerder op de dag had een aap iemands bril afgepakt. De temmers haalden al hun trucjes uit de kast om de aap de bril te laten teruggeven, maar tevergeefs. De bril is naar de eeuwige apenvelden verdwenen. 
Morgen dus maar een zak ijs tegen de warmte in de nek leggen en de omweg nemen om naar Ubud te gaan.




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten